Având în vedere că evenimente care au loc într-o parte a globului au repercusiuni din ce în ce mai ample asupra societăților și problemelor din alte părți ale globului, externalizarea operațiunilor financiar-contabile devine soluția perfectă pentru luarea deciziilor corecte. Furnizarea în timp util a informațiilor privitoare la orice modificare legislativă pe partea de taxe  și pe partea de contabilitate atât la nivel local cât și la nivel international poate fi hotărâtoare în alegerea planului de dezvoltare al afacerii.

Unele companii încă mai aleg să își organizeze un departament financiar intern, dar în contextul actual se observă că externalizarea diverselor activități dintr-o firmă, inclusiv ținerea contabilității, este mai eficientă decât crearea și menținerea unui departament intern. Iată câteva argumente pentru utilizarea unei firme de consultanță în contabilitate:

Reducerea cheltuielilor

Angajarea unor specialiști care să se ocupe de partea de contabilitate într-o firmă este mai costisitoare decât plata unor servicii de contabilitate – externalizarea acestor activități înseamnă că plătești doar serviciile de care ai nevoie.

Evitarea fraudelor

Apelând la o firmă de consultanță în contabilitate poți descoperi eventualele fraude comise de angajați și aceștia vor fi descurajați să adopte astfel de practici, știind că sunt controlați din exterior.

Te poți concentra pe dezvoltarea afacerii tale

Ținerea contabilității consumă mult timp și poate implica o serie de sarcini repetitive. Prin externalizarea acestor activități, eviți uzura angajaților tăi și le permiți să se concentreze pe ceea ce contează. Astfel, personalul companiei tale va deveni capabil să genereze mai multă valoare, în timp ce sarcini care nu țin de competența lor sunt încredințare unor specialiști.

Nu rămâi niciodată descoperit

Spre deosebire de consultanți, angajații oricărei companii pot demisiona, uneori părăsind locul de muncă pe neașteptate și cauzând întreruperi în activitatea firmei. Acest lucru nu se va întâmpla dacă apelezi la o firmă de consultanță, deoarece aceasta din urmă este obligată să își respecte contractul și are suficienți angajați care să se ocupe de proiectul tău, în cazul în care unul din ei încetează lucrul la un moment dat.

Mai multă flexibilitate

Structura unică a unor afaceri și ciclurile de dezvoltare ale unei firme pot crea un volum mai mare de muncă în departamentul de contabilitate la un moment dat, aceste perioade aglomerate alternând cu unele mai puțin solicitante. O firmă de consultanță se va adapta la perfecție nevoilor tale, și nu va trebui niciodată să plătești un angajat care ba are, ba nu are de lucru.

INTEGRUM, prin oferta sa de servicii externalizate, elimină factorul stres din sarcina entității referitor la organizarea departamentului financiar-contabil și nu prestează doar un serviciu clientului. Profilul nostru este cel al unui specialist flexibil ce folosește instrumente de time management, are o atitudine proactivă, este creativ, cu o viziune de ansamblu asupra unei afaceri – acestea dându-i posibilitatea să ofere soluții factorilor de decizie la nivel de management. Suntem un adevărat partener pentru client, și apelând la noi se elimină costurile cu salariile angajaților, fiindcă la noi plătiți doar serviciul prestat.

Claudia Columban – Expert Contabil, Integrum Group